Juho Kuosmasen elokuvan Taulukauppiaat kuvaukset alkavat

Taulukauppiaat kertoo kolmen henkilön tarinan joulun alta uuden vuoden yli. Elokuva kuvataan autenttiseen aikaan Itä-Suomessa ja Kainuussa 19.12.2009 – 9.1.2010 välisenä aikana.

Elokuvan tarina lähtee liikkeelle tästä:
“Ei mut säähän voisit Toni lähtee mulle hommiin eli meiän mukaan sinne, kuskiks ikään kuin. Eli tällanen lyhyt työsuhde tähän vuoden loppuun. Saisit vähän pelimerkkejä sinne armeijaankin ja tulis sitä autoilukokemustakin nyt kun sulla vielä leima kuivuu. Eikä äitilläskään varmasti oo mitään sitä vastaan että sää tutustut vähän työelämään. Se Luukkonenkin on ihan hyvä tyyppi tai on se vähän hermostunu niinkun ne joskus on mutta sillä sitte taas ei oo korttia. Tää on nimittäin oikeesti hyvä kuvio, nyt on hyvä aika myydä kun ihmiset ostaa joululahjaks ja turistit ostaa tuliaisiks. Määkin saan sitä firmaa siinä vähän takasin tolpilleen kun pari tehokasta viikkoo pyöritään tuolla pohjosissa ja sitte tietty jouluks kotiin.”
Ja niin lähtevät 18- vuotias armeijan alkua odotteleva Toni, (Teppo Manner), liikemies Emppu (Tuomas Airola) sekä taidemaalari Luukkonen (Auli Mantila) matkaan halki jouluisen Itä-Suomen myyden Luukkosen maalauksia.

Elokuvaa kuvataan Kaavissa, Nurmeksessa, Kuhmossa, Hyrynsalmella, Suomussalmella sekä Iisalmessa.

Elokuvan on käsikirjoittanut J-P Passi, joka myös kuvaa elokuvan. Ohjaaja Juho Kuosmanen tunnetaan menestyneistä lyhytelokuvistaan Kestomerkitsijät sekä Kaupunkilaiset. Passi ja Kuosmanen työskentelivät yhdessä jo Kaupunkilaiset elokuvassa.
Elokuvan tuottaa Jussi Rantamäki.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s