Perillä

Eli Juho Kuosmanen Sao Paulon lyhytelokuvafestivaalilla  “Kaupunkilaisia” lyhytelokuvan kanssa 25. – 30.8.

Kuski on sopivasti myöhässä ja mukava mies muutenkin. Sao Paulo on kuulemma huono paikka asua, mutta hyvä paikka syödä. Hän lupaa viedä myös katsomaan jalkapalloa. ”Don’t think that Ronaldo is a common name here, it is not.” Niillä kahdella, joista toinen on pienempi vai oliko se nuorempi, vain sattuu olemaan sama nimi. Mutta luvassa siis leipää ja sirkusta.

Hotelli on hieno ja hyvällä paikalla. Huonetoverini on jo tullut. Hänen nimi on Bruno. Peiton alta näkyy pelkkä pulisonki. Tai ainakin luulen niin. On se pulisonki, täytyyhän sen olla.

Istun metrossa matkalla elokuvasäätiöön, siellä täytyy ilmoittautua. Leikin että olen ollut täällä jo pitkään. Hyppään pois Metrosta ja kävelen määrätietoisesti väärää tietä ihan väärään suuntaan. Sitten otan kahvin ja tutkin karttaa. Olen legopalikka Eelin huoneessa. Olen hukassa kuin puolukka hillossa vai missä vitussa se oli?!?

Vihdoin löydän perille. Muutama työntekijä liimaa julisteita, muita ei näy. Juon kahvin, syön, juon toisen kahvin. Alkaa väsyttää, Suomessa alkaa jo olla tämäkin päivä osa historiaa. Ajattelen piipahtaa hotellilla.

Brunoa ei näy. Herään kun puhelin soi. Festivaalin vieraskoordinaattori soittaa, että hotellin ekstrayöt olisi pitänyt maksaa jo, mutta nyt on jo liian myöhä ja ohjelma tältä päivältä kohta loppu.

Ehdin katsoa yhden sarjan. Ensimmäinen elokuva A VELHA A FIAR kertoo ”elämästä enemmän kuin elämä itse.” Sen jälkeen näytetään vielä kolme, mutta ei niistä sen enempää. Juon vielä yhden oluen. Huomenna on uusi päivä. Se on parempi.

Juho Kuosmanen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s